E-sport

E-sport i Trekroner


E-sport er en holdsport med kammerater og fællesskab!


Hvad er E-sport?

Den 19. oktober 1972 på Stanford University startede den første computerspilturnering i et spil, der hedder Spacewar. Turneringerne dengang var offline, så man skulle være fysisk tilstede for at spille. De første online computerspilturneringer startede i 90’erne i spil som CS (Counter-Strike), Quake og Warcraft.

I Danmark blev E-sporten født i 1998/1999. Dengang var det simple online turneringer, drevet af unge ildsjæle, hvor det mest var for sjov. Fællesskabet eksploderede og flere og flere aktører, og flere aktiviteter så dagens lys og allerede i år 2000 blev der afholdt 10 globale e-sportsturneringer i computerspil.

Hvor stort er E-sport blevet?

CS:GO (Counter-Strike Global Offensive) havde, ifølge statistikker fra August 2017, 11.9 millioner spillere, og er siden da vokset betydeligt. I Danmark er det mest populære E-sport spil CS:GO, da vi har et af verdens bedste hold; Astralis. Der findes dog masse andre spil, der også dyrkes som E-sport, bl.a. LOL (League of Legends), som har mere end 100 millioner online spillere på nuværende tidspunkt.

Danmark er det land i verden med flest professionelle e-sportsatleter, med 4,226 per 1.000.000 beboere. Anden pladsen er Sverige, med 1,633 per 1.000.000 beboere – altså har vi 2,5 gange så mange professionelle e-sportsatleter, som Sverige.

Hvad er E-sport i Trekroner?

Her hos os i Trekroner E-sport, træner vi primært CS:GO. Vi er medlem af DGI og vores træner, Steffen Fisker, har grunduddannelsen som E-sports træner/coach fra DGI. Træningen består bl.a. af at lære om spillet, taktikker, kommunikation og øvelse med sine holdkammerater.

E-sport er ikke noget man er ene om, alene hjemme foran sin computer – det er en holdsport med holdkammerater – her hos os bliver man en del af et hold og et fællesskab.

Man tilmelder sig til træning 2 dage om ugen, bestående af 2 timer af gangen.
Vi har plads til alle; de der bare spiller for hyggen, de der gerne vil spille seriøst, de der er nybegyndere og de der er øvede.

Træner: Steffen FiskerKontaktperson for E-sport


Vendsysselvej 13, 9460 Brovst
Tlf: 22 38 97 15
E-mail: steffenfisker@live.dk

Steffen Fisker